Om

Varberg Walkabout är en ny vandringsfestival för rörelseglädje, naturnärvaro och gemenskap.

Vi hade premiär i maj 2022 då vi bjöd in till en helg med vandringar, utställare, musik, lägereld, yoga, BBQ och naturupplevelser i Åkulla bokskogar utanför Varberg. Vi hade även vandring längs havet i Varberg.

Festivalen innehåller massor av härlig fysisk rörelse och aktivitet men även en inbjudan till inre äventyr och stillhet. Vi skapar tillsammans ett space där alla känner sig välkomna precis som de är, där vi ser det bästa i oss själva och hos varandra och verkligen kan slappna av och ha roligt ihop utan krav och prestation.

Namnet walkabout kommer från australiska urinvånarnas invigningsrit där ungdomar ger sig ut på långa vandringar och vistas i naturen flera veckor, som ett steg i att bli vuxen, och det finns en liten smak av Australien i festivalen.

Jag som skapar Varberg Walkabout heter Ulrika och förutom att jag älskar vandring, yoga och Australien där jag bott några år, driver jag eget företag i Varberg. Framför allt arrangerar jag sedan 10 år yogavandringar, ett egenpåhittat koncept där jag tar med grupper ut på vandring i fin natur i Sverige, Spanien och på Bali.  

Idén om att skapa en festival kom på en promenad längs Himleån hösten 2020. Vi är så många som älskar vandringar och jag vill helt enkelt ha mer av det och ge oss vandringsälskare chans att fira och ha kul många tillsammans.

Kärnan i Varberg Walkabout är det inre välmåendet och jag vet genom utbildning och egen erfarenhet att bland det bästa vi kan göra för att må bra är att röra på oss, komma ut i naturen, öva oss i närvaro och stillhet och umgås med andra på ett öppet och avslappnat vis. Så det är det jag bereder plats för på den här vandringsfestivalen. En möjlighet att främja det friska och samtidigt stödja arbetet mot psykisk ohälsa.